Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Tuinlamellen

Als je gegarandeerd privacy wil in je tuin, dan kun je je gaashekwerk of staafmat hekwerk eenvoudig afdichten met tuinlamellen. De tuinlamellen zijn in verschillende kleuren te koop. Hierdoor geef je je afscheiding een strakke look door antraciet kleurige lamellen te kopen, of een warme look door houtkleurige of groene lamellen te verweven met je hekwerk.

Vlechtmogelijkheden

Afhankelijk van het type maas en de breedte daarvan, kun je de lamellen op verschillende manieren door het hek weven. Horizontaal en verticaal zijn veel voorkomend, maar diagonaal vlechten geeft een heel speels effect. Zeker als je verschillende kleuren lamellen gebruikt. Doordat het vrij eenvoudig is om de lamellen door het hek te weven, kun je met gemak verschillende patronen uitproberen om te zien wat je het mooiste vindt.

oude houten schutting

Natuurlijke begroeiing

Het voordeel van het afsluiten van je hekwerk met tuinlamellen, is dat je beter beschut bent tegen wind dan bij een open hek, of een met planten begroeid hekwerk. Je hebt meer privacy en minder last van geluid van degenen naast je. Doordat je de tuinlamellen door het hek weeft, kun je alsnog ook planten tegen het hekwerk laten groeien. Andere voordelen van tuinlamellen zijn dat ze onverslijtbaar zijn, weinig onderhoud vergen, en op de meeste hekwerken met gemak passen.

Andere afdichtmogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een kunsthaag om je hekwerk ondoorzichtig te maken. Deze zijn vaak op de rol te krijgen en helemaal niet duur. En is een eenvoudig en snel alternatief om een natuurlijke uitstraling te krijgen op jouw terrein. De kunsthagen zijn eenvoudig te monteren, slijtvast en onderhoudsvrij. Wil je een meer natuurgetrouwe look, dan zijn er ook losse kunststof elementen te koop. Deze heb je in verschillende soorten, van klimop tot vetplant, van conifeer tot buxus. Deze optie is een stukje duurder, maar dan heb je ook wel een afscheiding die nauwelijks van echt te onderscheiden is.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten