Hoe kies je een hekwerkleverancier?
Het zelf plaatsen van een nieuw hekwerk is arbeidsintensief en tijdrovend. Alhoewel dit niet een erg moeilijke klus is, is dit toch iets wat veel mensen graag uitbesteden.
En dit is ook terecht, als je hek vakkundig wordt geplaatst dan weet je zeker dat je er de meeste veiligheid voor terug krijgt en dat het ook bij storm gewoon blijft staan. Daarnaast krijg je toch vaak een aantal jaren garantie op je hekwerk als je deze laat plaatsen. Doe je dit zelf, dan valt de garantie in ieder geval gedeeltelijk weg. Maar hoe vind je nu een goede hekwerkleverancier?
Vraag offertes op
De eerste stap die je neemt, nadat je besloten hebt welk soort hek je zou willen, is om contact op te nemen met verscheidene leveranciers en bij hen offertes op te vragen voor de klus die jij in de aanbieding hebt.
Deze offertes vergelijk je vervolgens met elkaar op de volgende criteria:
- Prijs: het is de bedoeling dat je de beste prijs ontvangt voor de diensten die je ervoor terugkrijgt. Dat betekent dat dit lang niet altijd de goedkoopste prijs is. Tenzij je echt te maken hebt met een strak budget kun je het beste de prijs combineren met één of meerdere andere criteria die voor jou belangrijk zijn. Alleen zo kun je de beste deal vinden met de juiste verhouding tussen kosten en kwaliteit.
- Kwaliteit: kwaliteit is een belangrijk aspect. Zoek je een hekwerk waarmee je je erf wilt beschermen van ongewenste bezoekers dan moet dit natuurlijk kwalitatief in orde zijn. Ook de kwaliteit van de installatie is van belang. Wordt dit niet goed gedaan dan kan je hekwerk minder lang meegaan of door sterke wind worden losgewaaid. De manier om kwaliteit van een leverancier te controleren is door te kijken naar de keurmerken en certificeringen. Deze vind je als het goed is zonder problemen terug op de desbetreffende website. Het gaat hier dan om keurmerken zowel over de materialen als over de werkzaamheden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar ISO-certificeringen, een CE-markering of voor hout het FSC-keurmerk.
- Diensten: wat krijg je terug voor het geld dat je moet betalen? Komt de leverancier langs voor een consultatie, zal deze je adviseren over het beste heksoort voor jou en zitten de voorrijkosten al bij de eindprijs in? Sommige mensen vinden het heel belangrijk dat een leverancier alles voor hen regelt, van het begin tot het einde en zelfs nog daarna. Het bedrijf dat dit kan doen voor de laagste prijs is in dat geval de winnaar.
- De nazorg: als laatste is er de nazorg en dit zijn de mogelijkheden die de leverancier je biedt nadat het hek is geplaatst. Wordt er een garantie gegeven en zo ja, waarover gaat die garantie dan? Is er misschien de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten voor je hekwerk, zodat je de levensduur kunt verlengen?
De beste leverancier
Wat voor jou de beste leverancier is, kun je vervolgens bepalen door te kijken naar de kandidaten die de beste prijs combineren met een hoge score op één of meerdere andere criteria. Misschien is het voor jou belangrijk dat je voor de prijs die je betaalt een kwalitatief hekwerk ontvangt.
Een ander kiest liever een leverancier waarbij de prijs een goede klantenservice reflecteert. Door deze punten te vergelijken en goed in overweging te nemen, vind je uiteindelijk de beste hekwerkleverancier voor jouw nieuwe hekwerk.