Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is erg stevig. Door de verschillende coating mogelijkheden is dit type hek weerbestendig en in meerdere kleuren leverbaar. De prijzen van een spijlenhek zijn afhankelijk van de hoogte, de lengte, de dikte van het materiaal en de gekozen coating. De prijzen beginnen bij €25 euro tot €50 euro per meter, tot maximaal ongeveer €85 euro per meter. Dit is exclusief montage en eventuele poort.

Soort hek Prijs Prijs voor plaatsing
Spijlenhek €25 – €85 per m2 €10 – €25 per m2

Hoe ziet een spijlenhekwerk er uit?

Een afrastering met spijlen wordt gekenmerkt door verticale metalen buizen. Je hebt de keuze uit vierkante spijlen, maar de meeste mensen kiezen voor ronde spijlen. Vierkante spijlen zijn iets duurder, maar maken het hek nog eens zo stevig. Een vierkante buis is namelijk nog moeilijker te verbuigen dan een ronde buis. Doordat de buizen tussen de 10 en 15 cm uit elkaar geplaatst worden, kan er praktisch niets of niemand doorheen. Het hek wordt in een zinkbad gedompeld, waardoor het niet snel zal gaan roesten. Daarna kun je het nog optioneel laten kleuren, zodat het beter bij de uitstraling van je pand past.

spijlenhekwerk

Extra veiligheid

De keuze voor een spijlenhekwerk is logisch voor iedereen die zijn terrein extra wilt beveiligen. Het hek is op zichzelf al erg stevig. Wil je voorkomen dat onbevoegden over het hek heen klimmen, dan kun je er voor kiezen om de spijlen naar boven toe door te laten lopen. Dit geeft een puntig resultaat, dat moeilijk te beklimmen is.

Als je dat niet voldoende vindt, dan kun je een extra scherpe puntrand laten plaatsen, waardoor inbrekers nog meer ontmoedigd worden. Een spijlenhekwerk is niet het mooiste hek dat er bestaat, maar het is in combinatie met een automatisch afsluitbare toegangspoort en camerasysteem wel uitermate functioneel. Je pand en de betrokken mensen zijn goed beschermd tegen ongewenste bezoekers van buitenaf. Dat moet je wel een veilig gevoel geven.

Andere soorten hekwerken zijn:

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten