Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Soorten hekwerken

Er zijn veel soorten hekwerken waar je uit kunt kiezen als je een nieuwe wilt kopen. Het is goed om eerst alle verschillende typen te bekijken.

Sierhekwerk of gaashekwerk?

Sierhekwerk wordt vooral voor particuliere tuinen en terreinen gebruikt en komt in standaard maten en kleuren. Ook wordt sierhekwerk vaak op maat gemaakt. Je hebt dan een mooi uniek hekwerk waar je volop van kunt genieten. Het is daarom vaak moeilijk om een exacte prijs te krijgen voordat bekend is wat je precies wilt. De grootste voordelen van sierhekwerk zijn toch wel dat het op maat te krijgen is. Een sierhekwerk is vaak uniek en het is altijd van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit. En is het helemaal af te stemmen op je woning en je terrein. Bekijk ook de prijzen van hekwerken of gaashekwerken.

wit houten hekwerk

Sierhekwerk of spijlenhekwerk?

Een van de oudste soorten hekwerken is een spijlenhekwerk. Het is een uitstekende manier om ongenodigde gasten buiten je terrein te houden. Je kunt kiezen voor een robuuste sterke uitstraling, maar ook voor een moderne look. De grootste voordelen van een spijlenhekwerk zijn toch wel om ongenodigde gasten buiten je terrein te houden. Ook kan een spijlenhekwerk in iedere stijl worden geplaatst. Daarnaast kun je kiezen voor extra vormen van beveiliging. En natuurlijk is een hekwerk in alle maten en afmeting te krijgen.

Voor privé- of bedrijfspanden?

Steeds meer mensen willen een afrastering om hun terrein. Dit komt grotendeels omdat een hek veiliger is voor de mensen in het pand. Door een toename van het aantal inbraken in een wijk of gebied, stijgt de wens om een hek aan te laten leggen explosief. Maar sommige soorten hekwerk kunnen ook extra uitstraling geven aan een pand of woning. Een monumentaal pand lijkt authentieker met een statig hek en sierlijke poort. Een bedrijvenpand oogt professioneler met omheining dan zonder.

Functionele omheining

Een functionele omheining komt vaak in combinatie met een camerasysteem en automatisch openende en sluitende toegangspoort of slagboom. Deze omheiningen zie je vooral bij bedrijfspanden. Een enkele keer laat een particulier met veel grond ook zo een zelfde afrastering plaatsen, om inbraken te voorkomen. De soorten hekwerk die in dit soort situaties veel gebruikt worden, zijn (dubbele) staafmathekwerken en spijlenhekken. Het kan zijn dat hetzelfde hekwerk voor een particulier goedkoper is, dan voor een zakelijk pand.

close-up sierhekwerk

Decoratieve afrastering

Een van de soorten hekwerk die meer in het oog springen is een sierhekwerk. Een sierhek kun je vaak naar eigen inzicht laten ontwerpen en plaatsen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zowel een ouderwets ogend, als een moderne afrastering te laten ontwerpen. Als je een goede leverancier kiest, wordt het helemaal op maat gemaakt. Wil je een balustrade om de uitstraling van je pand te verhogen, dan ben je in verhouding het meeste geld kwijt.

Maar een mooie balustrade gaat jaren mee en verhoogd de verkoopwaarde van je pand aanzienlijk. Een simpele tuinscheiding wordt vaak gedaan met houten tuinschermen. Het is een goedkoop alternatief dat gemakkelijk zelf te plaatsen is. De meeste decoratieve soorten hekwerk hebben niet de beste functionele eigenschappen. Met een camerasysteem bij de toegangsdeuren kun je dit probleem ondervangen, zodat de uitstraling van je pand niet aantast.

Kom in contact met specialisten

Er zijn zeer veel mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van een geschikt hekwerk voor je woning. Daardoor kan het vinden van een geschikt bedrijf in sommige gevallen best lastig zijn. Als je het aanbod in je regio vergelijkt kun je een betere keuze maken. En kiezen voor de beste deal, zodat je nooit teveel betaalt voor een nieuw hekwerk. Maak daarom vandaag nog gebruik van onze offerte service.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten