Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Veelgestelde vragen over hekwerken

Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van een nieuw hek? Dan zijn er vast een aantal onbeantwoorde vragen die door je hoofd heen spoken. Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent hekwerken.

> Kan ik mijn hek zelf plaatsen?

Het hangt enigszins af van het soort hek dat je kiest, maar de meeste mensen met een klein beetje kluservaring kunnen hun hekwerk prima zelf plaatsen. Je moet er voornamelijk zorg voor dragen dat de fundering goed is zodat het lang kan blijven staan en niet kan wegwaaien. Met wat hulp van één of twee anderen is dit goed te doen. Waar je rekening mee moet houden is dat dit wel een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is waar je dus tijd en moeite in moet steken. Het inschakelen van een specialist is daarom veel gemakkelijker.

sierhekwerk zwart

> Hoeveel kosten hekwerken?

De prijs voor jouw nieuwe hekwerk wordt voornamelijk bepaald door het soort hekwerk dat je gaat plaatsen. Ook het toevoegen van een poort zal de prijs doen stijgen en natuurlijk wordt het duurder als je de werkzaamheden uitbesteedt. De onderstaande tabel kan je meer duidelijkheid geven over de kosten voor verschillende gangbare soorten hekwerken.

Soort hek Prijs per m2 Kosten voor plaatsing
Gaashek €2,80 (€70 per rol van 25 m) €5 – €15 per m2
Staafmat hek €20 – €75 €10 – €25 per m2
Houten hek €20 – €70 €10 – €25 per m2
Sierhek/spijlenhek €25 – €85 €10 – €25 per m2
Looppoort 1m x 1m €125 – €450 per poort €75 – €125 per poort
Draaipoort 3m x 1m €500 – €3250 per poort €150 – €200 per poort
Schuifpoort €950 – €4000 per poort €800 – €1250 per poort

> Uit welke materialen kan ik kiezen?

Eigenlijk is er erg veel keuze wat betreft materialen voor hekwerken. Heb jij bijvoorbeeld een strakke en moderne tuin, dan zou je kunnen overwegen hier een betonnen hek omheen te laten plaatsen. Dit steekt mooi af tegen het groen van de planten en sluit perfect aan bij betonnen tuinmeubels en plantenbakken. Staal is ook erg populair omdat dit sterk is, lang meegaat en in allerlei vormen kan worden gegoten.

Hout is natuurlijk en past goed bij tuinen met veel begroeiing. Het nadeel van hout is de mate van onderhoud dat het nodig heeft. Een natuurlijke omheining (klimop, coniferen, heggen) is ook altijd een optie en biedt zowel bescherming als beschutting en privacy. Als laatste zijn kunststof hekken steeds meer in opmars. Dit materiaal is goedkoop, veelzijdig, onderhoudsarm en behoudt zijn kleur erg goed.

sierhekwerk

> Welk hek is het meest geschikt voor mij?

Particulieren en bedrijven plaatsen hekwerken om verschillende redenen. Je kunt je daarom het beste afvragen welke functie je van je hekwerk verwacht en zo het beste type kiezen. Alle hekwerken zijn geschikt om je erf mee af te bakenen en een gaashek is hier de meest primitieve vorm van. Zoek je privacy en beschutting, dan is een schutting of een natuurlijke omheining misschien de beste optie. Wil je voornamelijk bescherming, dan kun je een staafhekwerk of een schutting overwegen. Zoek je een hekwerk dat siert en het uiterlijk van je tuin verrijkt, dan is een spijlen- of een sierhekwerk allicht de beste keuze voor jou.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten