Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Staafmat hekwerk

De meest populaire afrastering op dit moment is het staafmat hekwerk. Dit type hekwerk is erg stevig, maar kan ook nog aardig decoratief zijn. Daardoor wordt het zowel in een zakelijke omgeving als op particuliere erven geplaatst. Je hebt de keuze uit hoge hekken, maar ook lagere hekken als bijvoorbeeld afzetting rond een vijver, schoolplein of fietsenstalling.

De opbouw

Een staafmat hekwerk bestaat uit palen en matten, die met beugels aan elkaar vastgemaakt worden. De matten worden opgebouwd uit spijlen, die aan elkaar gelast zijn. Bij een enkel staafmat hekwerk zijn de mazen in de matten iets groter, dan bij een dubbelstaafmat hek. Daarom is de laatste steviger. Het materiaal wordt behandeld om oxidatie tegen te gaan en eventueel in de gewenste kleur geverfd. De hekken zijn lang onderhoudsvrij.

staafmaathekwerk

Voordelen van een staafmat hekwerk

Dit type afrastering heeft tal van voordelen. Als eerste is het erg stevig, wat het uitermate geschikt maakt voor zowel particulieren als bedrijven. Omdat de mazen vrij groot zijn, is het hek transparant, wat een open doorkijk geeft. Houd je niet van een open hek, dan kun je de mazen dicht laten vlechten met bijvoorbeeld riet, of planten, waardoor je de stevigheid behoudt, maar toch meer privacy creëert. Je tuin oogt warmer dan zonder bekleding, wat een landelijke sfeer geeft aan het geheel.

Prijzen

Het plaatsen van een enkel staafmat hekwerk is goedkoper dan een omheining met dubbele staafmatten. Je moet denken aan prijzen vanaf €15 euro per mat per meter, exclusief montagekosten. Een dubbel staafmat afrastering is iets duurder, minimaal €20 euro per mat per meter. Daar moet je de palen, beugels en een eventuele poort bij optellen. Dit type hekwerk is redelijk gemakkelijk zelf te plaatsen. Daardoor kun je de montagekosten uitsparen. Al met al een goede investering voor een veilige en vriendelijke afrastering.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten