Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Prijzen

De prijzen van hekwerk verschillen aanzienlijk omdat er vele soorten bestaan. En bij al die type hekwerken horen natuurlijk ook verschillende prijzen.

Kosten hekwerk

close-up poort Een goed hek kan je vele voordelen bieden. Je kunt er een beschutte plek mee creëren, je kunt je tuin of erf beschermen van ongewenste bezoekers en natuurlijk gaat je privacy omhoog, omdat voorbijgangers niet meer in de tuin kunnen kijken.

Een hek kun je ook kiezen om esthetische redenen en om je tuin aan te kleden. Uiteraard betaal je hier wel voor en de prijzen lopen uiteen van €3 tot meer dan €80 per vierkante meter. Daar komen dan nog de kosten voor het plaatsen bij.

Prijstabel

De belangrijkste factoren die bijdragen aan de prijs voor een hek zijn het type, de afmetingen en de kosten voor de montage. Ook kun je de prijs aardig omhoog brengen als je besluit een dure poort te laten plaatsen. Uit de onderstaande tabel kun je aflezen wat deze kosten gemiddeld zijn, inclusief btw.

Soort hek Prijs Kosten voor plaatsing
Gaashek €2,80 per m2 (€70 per rol van 25 m) €5 – €15 per m2
Staafmat hek €20 – €75 per m2 €10 – €25 per m2
Houten hek €20 – €70 per m2 €10 – €25 per m2
Sierhek/spijlenhek €25 – €85 per m2 €10 – €25 per m2
Looppoort 1m x 1m €125 – €450 per poort €75 – €125 per poort
Draaipoort 3m x 1m €500 – €3250 per poort €150 – €200 per poort
Schuifpoort €950 – €4000 per poort €800 – €1250 per poort

Prijsbepalende factoren

Omdat er veel keuze is heb je de prijs voor je hekwerk tot op zekere hoogte zelf in de hand. Je kunt voor €3 per vierkante meter al klaar zijn als je genoegen neemt met een simpel gaashek. De volgende factoren zijn prijsbepalend en door deze goed te overwegen kun je dus zelf invloed uitoefenen op de eindprijs.

  • Het soort hek: de belangrijkste keuze die je moet maken is het soort hek dat je wilt. Deze keuze maak je uit esthetische of functionele overwegingen. Sierhekken en spijlenhekken hebben voornamelijk een sierfunctie, terwijl houten hekken en met name staafmathekken zijn ontworpen voor veiligheid en bescherming. Een gaashek is een subtiele optie waarmee je voor weinig geld snel resultaat bereikt, maar qua functionaliteit moet inleveren.
  • De plaatsing: het plaatsen van het hek kun je in principe prima zelf doen. Het is niet moeilijk en met een beetje doe-het-zelf ervaring kom je er wel. De fundering is het belangrijkste. Het plaatsen van sommige heksoorten is echter tijdrovend en ook arbeidsintensief. Het is veel gemakkelijker om de plaatsing te laten uitvoeren en omdat dit buiten gebeurt zal de overlast niet groot zijn. Je kunt rekenen op zo’n €15 – €20 per vierkante meter hek.
  • De poort: zoals je kunt zien in de bovenstaande prijstabel, zijn poorten een dure toevoeging aan je hekwerk. Ook creëer je hier een potentieel zwakke plek vooral als de poort niet goed verlicht is. Toch kan een poort erg handig zijn, als je bijv. met je auto je erf op wilt rijden of als je met je fiets naar buiten wilt kunnen gaan. Voeg je een poort toe aan je hekwerk, dan zal je de gebruikersvriendelijkheid vergroten.

hekwerk close-up

De prijsopbouw

De prijsopbouw voor het laten plaatsen van je hekwerk kan je veel vertellen over waar je geld kunt besparen. Laat je bijv. een hek plaatsen zonder poort, dan zal maar liefst 70% van de totaalkosten gaan naar de materialen en maar 30% gaat naar de arbeidskosten (incl. 5% voorrijkosten). Door op zoek te gaan naar aanbiedingen kun je dus vaak op de materialen zelf nog flink besparen. Vergeet hierbij ook de tweedehands markt niet. Doe je de klus zelf, dan betaal je 30% van de kosten minder. Plaats je er een looppoort bij, dan blijft de verhouding hetzelfde, maar neemt de poort zelf 15% in van de materiaalkosten. Door geen poort te plaatsen kun je dan dus nog weer 15% besparen.

Enkele voorbeelden

Om je een idee te geven van de prijzen die jij misschien zou moeten betalen voor jouw hekwerk vind je hieronder een tabel met enkele voorbeelden en de bijbehorende kosten. Deze kun je vergelijken met je eigen situatie. Wil je exacte prijzen weten, dan kun je beter overgaan op het aanvragen van offertes.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
30 meter gaashek: €84 30 meter houten hek: €1350 30 meter sierhek: €2250
Plaatsing: zelf doen Plaatsing: €600 Plaatsing: €600
Geen poort Looppoort: €400 Schuifpoort: €3500
Totaal: €130 (incl. palen) Totaal: €2350 Totaal: €6350

Kom in contact met aanbieders

Er zijn zeer veel mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van mooi hekwerk. Daardoor kan het vinden van een geschikt bedrijf in sommige gevallen best lastig zijn. Als je het aanbod in je regio vergelijkt kun je een betere keuze maken. Gebruik onze offerte service en kom spoedig in contact met meerdere hekwerkbedrijven. En begin met vergelijken!

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten