Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Hekwerk kopen

Een hekwerk kopen is een leuke klus. Je hele terrein zal op de juiste manier worden afgezet en afgescheiden van de buren. Een mooi hekwerk zal je terrein ook beveiligen. Een hekwerk kopen kan daarom zelfs een must zijn om je eigendommen beter te beschermen.

Kopen en laten monteren?

Afhankelijk van het soort hekwerk en ook hoe handig je bent kun je het hekwerk ook laten monteren door een professioneel team. Als je hiervoor kiest dan kun je het hekwerk beter kopen bij een bedrijf wat ook de montage doet. Ook wat betreft de kwaliteit van het plaatsen van het hek is dit natuurlijk een stuk beter aangezien de monteurs bekend zijn met het product.

houten afscheiding

Het materiaal

Ook voor hekwerken zijn verschillende materialen beschikbaar. Hout en staal zijn de meest gangbare, maar kunststof en beton zijn in opmars. Elk materiaal heeft andere kenmerken, namelijk:

  • Hout: hout is natuurlijk en sluit daarom goed aan bij tuinen en beplante gebieden. Kies je voor een schutting dan betaal je weinig, maar krijg je veel voordelen terug, waaronder privacy, bescherming en beschutting. Hout heeft wel veel onderhoud nodig en moet buiten zeker elke 3 jaar worden geschuurd en overgeverfd. Dit schrikt veel mensen af, omdat dit vooral bij een grote schutting toch een aanzienlijke klus is.
  • Staal: staal heeft een erg belangrijk kenmerk in relatie met hekwerk en dat is dat het sterk is. Een stalen staafmathekwerk is een ideale bescherming van je erf en stalen sierhekken kunnen in allerlei vormen worden gegoten. Laat je dit staal coaten met een beschermende laag, dan heeft het direct kleur en nauwelijks onderhoud nodig. Staal is echter wel prijzig, vooral als je je hekwerk op maat laat maken.
  • Beton: beton is terug van weggeweest en naast betonnen tuinmeubels en bloempotten kun je je tuin nu ook verfraaien met een betonnen hek. Dit past uitstekend in strakke en moderne tuinen en het grijs van beton steekt mooi af tegen het groen van de begroeiing. Beton is niet goedkoop, maar wel erg veelzijdig en kan in allerlei vormen worden gegoten. Ook is het tegen alle weersomstandigheden bestand en gaat het vele tientallen jaren mee.
  • Kunststof: kunststof heeft als voordeel dat het goedkoop is en dat je er allerlei uitstralingen mee kunt nabootsen. Ook heeft het nauwelijks onderhoud nodig, gaat het lang mee en behoud het zijn kleur. Wil je een alternatief voor hout, omdat je te veel tijd besteedt aan onderhoud, dan is kunststof zeker een optie om te overwegen.

spijlenhekwerk

Prijzen

De prijs voor jouw nieuwe hekwerk wordt voornamelijk bepaald door het soort hekwerk dat je gaat plaatsen. Ook het toevoegen van een poort zal de prijs doen stijgen en natuurlijk wordt het duurder als je de werkzaamheden uitbesteedt. De onderstaande tabel kan je meer duidelijkheid geven over de kosten voor verschillende gangbare soorten hekwerken.

Soort hek Prijs per m2 Kosten voor plaatsing
Gaashek €2,80 (€70 per rol van 25 m) €5 – €15 per m2
Staafmat hek €20 – €75 €10 – €25 per m2
Houten hek €20 – €70 €10 – €25 per m2
Sierhek/spijlenhek €25 – €85 €10 – €25 per m2
Looppoort 1m x 1m €125 – €450 per poort €75 – €125 per poort
Draaipoort 3m x 1m €500 – €3250 per poort €150 – €200 per poort
Schuifpoort €950 – €4000 per poort €800 – €1250 per poort

Kom in contact met hekwerkspecialisten

Er zijn zeer veel mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van een geschikt hekwerk. Daardoor kan het vinden van een goede aanbieder in sommige gevallen best lastig zijn. Als je het aanbod in je regio vergelijkt kun je een betere keuze maken. Maak gratis gebruik van onze offerte service.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten