Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Kunsthagen

Stel, je houdt van groen in je tuin, maar je hebt absoluut geen groene vingers. Of je hebt te weinig tijd om je tuin en de haag goed bij te houden. Waarom zou je dan moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Er zijn namelijk enkele zeer goede alternatieven te vinden voor een plantenhaag, die toch groen zijn. Een goede kunsthaag is nauwelijks van echt te onderscheiden, behalve dan dat hij nauwelijks onderhoud vergt.

Losse elementen

Je hebt de optie om te kiezen voor een kunsthaag van losse elementen. Je koopt matten van meestal 50 x 50 cm. Deze matjes kun je onderling met elkaar verbinden. Doordat je onderlaag kleiner is dan de bovenlaag van het element, vervloeien de verbonden stukken met elkaar, zodat je de overgang niet ziet. Deze elementen zijn te koop in meerdere varianten zoals conifeer, buxus, heester of klimop, maar ook verschillende vetplanten.

Het resultaat is verbluffend. Op afstand zijn deze hagen niet van echt te onderscheiden. De prijzen van de kunsthagen liggen rond de €8 euro tot €12 euro per stuk. Dit is prijziger dan de kunsthagen die op de rol te koop zijn. Het voordeel is dat je meer keuze hebt in plantsoorten en dat de elementen natuurgetrouw zijn nagemaakt.

Kunstgroen op de rol

Wil je een compleet tuinhek of gaashek bekleden met kunststof planten, dan is het veel werk om dit met losse elementen te doen. Je hebt dan de optie om kunstgroen op de rol te kopen. De rollen zijn in verschillende hoogtes te krijgen, maar er is niet zoveel variëteit in uitvoeringen. Het voordeel is dat je op eenvoudige en onderhoudsvriendelijke manier, snel en goedkoop een frisse uitstraling kan geven aan je hek of balkon.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten