Hoge hekwerken
Je kent het wel. Je hebt geploeterd om die splinternieuwe auto te kunnen kopen, maar een week later is hij van je oprit verdwenen. Of de kas van je kantoor is meegenomen zonder een spoor van de daders. Je voelt je machteloos en bent woedend. Maar wat kan je nu echt zelf doen om inbraak te voorkomen? Je kunt het de dieven in ieder geval behoorlijk moeilijk maken. Door hoge hekwerken te plaatsen rondom je erf tuin of bedrijventerrein, zal een gelegenheidsinbreker in ieder geval volledig ontmoedigt worden.
Functionaliteit en uiterlijk
Elke omheining tegen inbraak moet in eerste instantie functioneel zijn. Het nadeel van hoge hekwerken is dat ze welwillende bezoekers ook wel eens zullen afschrikken. Je moet dus een balans vinden tussen functionaliteit en uiterlijk. Spijlenhekken kunnen aantrekkelijker gemaakt worden door er wat versieringen in aan te brengen. Dubbele staafmathekken kunnen bijvoorbeeld doorvlochten worden met riet of klimplanten, waardoor het een heel stuk vriendelijker oogt.
Hoge hekwerken moeten goed afsluitbaar zijn met een stevige poort. Daarentegen hoef je ze niet direct extra te beveiligen met een puntenkam of prikkeldraad. Dat zou bij lagere omheiningen wel een optie kunnen zijn.
Uitgebreide beveiliging
Stel, de hoge hekwerken zijn geplaatst op je terrein, maar je voelt je nog niet veilig genoeg. Dan zijn er nog wat extra beveiligingsopties die je toe zou kunnen passen. Denk hierbij aan hekdetectie, infrarood- of laserdetectie, gazondetectie en een camerasysteem. De meeste detectie apparatuur kan vrijwel onzichtbaar geplaatst worden, zodat ze het uiterlijk van je huis of bedrijfspand niet veranderen in een bunker. De systemen worden voornamelijk onder de grond geplaatst. Daardoor is het ook extra betrouwbaar. Indringers zullen niet snel kabels doorknippen, omdat ze gewoonweg niet weten dat ze er zijn of waar ze liggen. Dit maakt dat het pand stukken veiliger is.