Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Prikkeldraad

omheining weiland schrikdraad De meest simpele maar toch effectieve omheining is een afrastering van prikkeldraad. Het is niet super aantrekkelijk, maar wel functioneel. Prikkeldraad wordt veelvuldig gecombineerd met allerlei andere hekwerken, zoals een gaashekwerk. Weilanden en natuurgebieden zijn vaak afgezet met prikkeldraad, al dan niet voorzien van stroom. Een groot nadeel van dit soort afzettingen is dat ijzerdraad vrij eenvoudig doormidden geknipt kan worden met een goede tang. Het oogt heel gevaarlijk, maar met de juiste instrumenten is een inbreker zo door het hek heen.

Extra beveiliging met prikkeldraad

Hekwerken rondom grote bedrijventerreinen worden vaak gemaakt van dubbele staafmatten of een spijlenhek. Dit is heel stevig, waardoor het indringers niet gemakkelijk gemaakt wordt om binnen het terrein te komen. Om te voorkomen dat onbevoegden over het hek klimmen, kan je ervoor kiezen om bovenop je hek een extra zone van prikkeldraad te plaatsen. Door deze in een hellend vlak te plaatsen, wordt beklimming opeens erg moeilijk. Het is niet de mooiste oplossing, maar wel een hele effectieve.

Andere hekken en gazen

Niet iedereen wil prikkeldraad in zijn omgeving. Er zijn voldoende andere mogelijkheden om (klein)vee binnen een omheining te houden. Denk hierbij aan kippengaas, volièregaas, schapengaas en dassengaas. Dit oogt allemaal net wat vriendelijker. Ongediertegaas houdt ongewenste knaagdieren juist buiten de deur. De prijzen voor alle typen gaas zijn ongeveer vergelijkbaar. Dat is dus niet een reden om voor een bepaald type gaas wel of niet te kiezen.

Ook de tussenliggende palen en montage zijn voor alle typen gaas vergelijkbaar. De keuze moet puur worden gemaakt op functionaliteit en uitstraling. Dat is een keuze die iedereen persoonlijk moet maken. Let wel, een hekwerk van ijzerdraad of gaas zal sneller vervangen moeten worden dan bijvoorbeeld een hek van staafmatten. Een ander nadeel van ijzerdraad is dat het moeilijker is om op een stevige manier een bepaalde hoogte te krijgen.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten