Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Dierengaas

Mensen die veel dieren houden, zullen weten dat het moeilijk is om de hele beestenboel bij elkaar te houden. Omdat je niet dag en nacht bij de dieren kan zijn, is er een middel nodig dat ervoor zorgt dat de dieren niet bij de buren of elders in het land worden teruggevonden. Dierengaas is zo een middel.

Een hekwerk met dierengaas zorgt ervoor dat de dieren binnen de omheining blijven. Voor kleinere dieren (kippen, dassen, varkens, vossen, volieren, schapen, etc.) volstaat simpel tuingaas, als je grotere dieren in de wei hebt lopen, dan is het raadzaam om steviger gaas te gebruiken, zoals harmonicagaas.

Waarom gaas?

Er zitten enkele voordelen aan het gebruik van gaas voor je hekwerk. Zo is er een economisch voordeel: gaashekwerken zijn niet duur, net als de steunpalen die het gaas bij elkaar houden. Bovendien is het niet heel moeilijk om dit gaashekwerk zelf aan te leggen. Verder is het gaas doorzichtig. Er zitten vierkante vlakken in waar je doorheen kunt kijken. Zowel het gaas als de steunpalen nemen niet veel ruimte in, waardoor het uitzicht intact blijft. Je kunt dus gewoon genieten van het aanzicht van grazende dieren en de natuur om hen heen.

Tot slot (misschien is dit wel het belangrijkste) is het voor de dieren zelf fijn. Ze kunnen immers niet heel makkelijk verwondingen oplopen door het gaas en de steunpalen. In tegenstelling tot stevigere hekwerken, bezeren dieren zich niet wanneer ze tegen het hekwerk aan lopen of leunen. In het ernstigste geval schuren ze te hard langs het gaas, de schade die ze hierdoor oplopen is echter minimaal, helemaal wanneer het gaas is geplastificeerd.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten