Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Tuingaas

Als je thuis (kleine) dieren hebt, wil je zien te voorkomen dat deze dieren weglopen. Daarom moet er een degelijke omheining komen. Dieren hebben over het algemeen veel ruimte nodig, echte dierenliefhebbers gunnen hen deze ruimte ook. Dit betekent echter wel dat er ook een grote omheining moet komen en dit is niet goedkoop.

Hekwerk met tuingaas is echter relatief makkelijk aan te leggen, praktisch in die zin dat het een degelijke afsluiting van het oppervlak is en bovendien niet duur. Tuingaas is dus niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor jouw portemonnee.

gaashekwerk zwart

Tuingaas hekwerk is vooral geschikt voor kleinvee

Tuingaas is niet het sterkste type gaas, maar is wel in staat om veel tegen te houden. Bovendien is hekwerk met tuingaas niet heel storend, omdat je door het gaas heen kunt kijken en je niet het idee hebt dat er grote bouwwerken midden in de natuur zijn neergezet.

Omdat tuingaas niet het sterkste soort gaas is, is het niet altijd geschikt. Wanneer je echt grote dieren hebt, kun je beter kiezen voor een sterker type gaas. Tuingaas is wel geschikt voor het beschermen van kleine diersoorten zoals kippen, schapen, konijnen en dassen. Als je bang bent dat het gaas beschadigd raakt, omdat de dieren er tegenaan lopen, er tegenaan gaan liggen, of zelfs tegen het gaas aan schuren, dan kun je er stroom op (zetten). Hiervoor is speciale apparatuur op de markt.

Extra beveiliging

Naast het feit dat dieren het gaas kapot kunnen maken, zijn er meer bedreigingen. Helaas moet je tegenwoordig oppassen voor mensen die kwaad in de zin hebben. Uit baldadigheid, of om je dieren te kunnen verkopen. Om dit te voorkomen kun je je tuingaashekwerk extra beveiliging geven. Eerder werd schrikdraadapparatuur als optie genoemd. Naast, of in plaats van, deze beveiliging is het ook mogelijk om speciaal puntdraad op het hekwerk te bevestigen, zodat niemand er overheen kan klimmen.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten