Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Dichte schutting

Veel mensen zijn gewend aan een zekere mate van privacy. Zeker achtertuinen worden vaak voorzien van een dichte schutting, zodat je wat meer afgeschermd zit van de buren en voorbijgangers.

Er zijn tal van manieren om een omheining te plaatsen. Dat kan simpelweg door een beukenhaag of coniferenhaag te planten. Deze oplossing vergt echter regelmatig onderhoud, omdat je haag gesnoeid moet worden. Er zijn ook tal van hekwerken geschikt als afrastering tussen tuinen. Dit is een solide optie, maar vaak een stuk duurder.

klimop

Tuinschermen

Schuttingen die gemakkelijk te plaatsen zijn en minder duur in aanschaf, zijn tuinschermen. Tuinschermen zijn er in allerlei soorten, maten, patronen en materialen. Je kunt kiezen uit een simpele rechte dichte schutting. Dit bestaat uit rechte planken die onderling verbonden zijn met houten latten en palen.

Er bestaat ook een mogelijkheid om de steunpalen te vervangen voor betonnen palen. Er zijn gebogen schuttingen, die glooiend zijn aan de bovenzijde. Dat oogt wat vriendelijker. Voor een moderne tuin bestaat de optie tot een lamel of shutter schutting. Deze is vaak van kunststof of metaal. Je hebt bij deze variant de mogelijkheid tot een dichte schutting door de lamellen te sluiten, voor meer transparantie kun je de lamellen open schuiven.

Gaashekwerk en staafmathekwerk

Als je bang bent dat je houten tuinscherm snel beschadigt, maar wel houdt van een groene uitstraling, dan kun je kiezen voor een tuinhek van bijvoorbeeld gaas of staafmatten. Dit zijn in principe transparante afscheidingen, maar je kan hier wel een dichte schutting van maken. Je kan bijvoorbeeld de hekken laten begroeien met blijvend groene planten. Maar je kan ook bijvoorbeeld folie of riet door het hekwerk laten vlechten, waardoor je een warm ogend geheel krijgt. Een metalen hekwerk gaat vaak langer mee dan een tuinschutting, maar is duurder in aanschaf.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten