Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Hekwerk verzinken

Als er één ding belangrijk is bij de aanschaf van hekwerk, is het wel de duurzaamheid. Een hek moet stevig en veilig zijn en blijven. In veel gevallen heb je flink wat hekwerk nodig om je terrein af te sluiten, dit maakt de installatie duur en tijdrovend. Het liefst doe je het in één keer goed, zodat je het niet na een aantal jaar weer over moet doen. Om te voorkomen dat het hekwerk binnen de kortste keren niet meer bruikbaar is, wordt het bij de productie verzinkt.

Verzinken en galvaniseren

Het proces van verzinking zorgt ervoor dat het metaal van het hekwerk niet roest. Er wordt een beschermende laag om het metaal aangelegd. Vaak is deze laag van zink, maar hiervoor kan ook chroom of nikkel gebruikt worden. Vaak wordt de term ‘galvaniseren’ gebruikt voor het verzinken. Dit is niet helemaal terecht, omdat er niet een één-op-één relatie bestaat tussen de twee. Galvaniseren betekent namelijk dat er verzinking plaatsvindt omdat er gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. Verzinken kan echter ook thermisch gebeuren, deze techniek kan niet bestempeld worden als galvaniseren.

gaashekwerk grijs verzinkt

Wat heeft verzinken met coaten te maken?

Je ziet, hoort en leest vaak dat je hekwerken kunt bestellen die verzinkt, of verzinkt en gecoat zijn. Het is dan ook begrijpelijk dat je je afvraagt hoe deze twee termen zich tot elkaar verhouden. Laten we voorop stellen dat het niet twee namen zijn voor hetzelfde principe. Wel zijn het beide technieken die worden gebruikt bij de productie van hekwerken. Het proces van verzinken is hiervoor al uitgelegd. Het coaten gebeurt nadat het hekwerk is omgeven door een zinklaag. Coaten is eigenlijk slechts het aanbrengen van een verflaag. De consument kiest een kleur, waarna een coatingpoeder wordt aangebracht op het hekwerk. Wanneer het is gebakken in de oven is het poeder veranderd in een verflaag die strak om het metaal zit. En gaat erg lang mee.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten