Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Tweedehands hekwerk

houten schutting groen Iedereen verlangt van een hekwerk dat het stevig is en lang mee gaat. Dat wil echter niet zeggen dat een tweedehands hekwerk geen optie is. Tweedehands wordt geassocieerd met gebruikt, ongeschikt materiaal dat binnen de kortste keren kapot gaat. Dit is in de meeste gevallen onterecht, aangezien er kwalitatief goed hekwerk beschikbaar is.

Net zoals bij nieuw hekwerk is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt waar het hekwerk aan moet voldoen. Dit is afhankelijk van de primaire functie van de constructie. Moet het hekwerk dieren tegenhouden, je huis beschermen tegen inbrekers, of gebruik je het meer voor de sier? Omdat er een breed aanbod aan tweedehands hekwerk is, is het niet moeilijk om een hekwerk te vinden dat past bij je wensen. Bovendien is dit hekwerk logischerwijs goedkoper dan nieuw hekwerk.

Keuze te over

Voor zowel nieuw als oud hekwerk geldt dat je kunt kiezen uit een enorm aantal typen hekwerk. Sierhekwerk, hekwerk met spijlen, houten hekwerk, hekwerk met gaas en hekwerken in verschillende kleuren.

Indien je van plan bent om een tweedehands hekwerk aan te schaffen, controleer dan goed de kwaliteit van het hekwerk. Hoewel er veel goed materiaal op de markt is, kan het zijn dat er ook minder goed spul wordt verkocht. Met name bij tweedehands producten moet je hier op bedacht zijn. Bij de aanschaf van tweedehands hekwerk moet je daarom goed letten op krassen, slijtage en vooral geroest metaal. Omdat veel hekwerken (opnieuw) een coatinglaag krijgen, is het mogelijk dat schade wordt gemaskeerd door deze laag.

De grote keuzevrijheid is een voordeel, maar kan om eerder genoemde reden ook een nadeel zijn. Zorg ervoor dat je zeker weet dat het verkooppunt betrouwbaar is en schakel bij twijfel een expert in die jou kan vertellen of het materiaal betrouwbaar is.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten