Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Tuinpoorten

Een tuinpoort is hoofdzakelijk bedoeld als bescherming voor je tuin tegen ongenode gasten. Het grote voordeel van de tuinpoort is dat het ook nog eens een waardevolle toevoeging is voor de uitstraling van je tuin. Ze worden gemaakt in verschillende formaten en met verschillende materialen, waardoor je een tuinpoort kunt aanschaffen die past bij de stijl van je tuin. Bescherming en aankleding in één dus.

Soorten tuinpoorten

Tuinpoorten zijn grofweg in te delen in drie categorieën, elke categorie heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen uitstraling. Naast de tuindeur die net als een gewone deur zowel naar buiten als naar binnen opengeklapt kan worden, zijn er twee soorten poorten. Het verschil zit hem in de manier waarop de poort wordt opengemaakt. Een soort poort kun je openen met een schuifsysteem (de schuifpoort) en de andere poort gaat open met een draaisysteem (de draaipoort). De poorten kunnen los geplaatst worden, of verwerkt worden in een schutting of andere omheining.

Altijd het materiaal dat bij jouw tuin past

Bij de productie van tuinpoorten worden verschillende materialen gebruikt. Wanneer je meer behoefte hebt aan een klassieke uitstraling, dan is de keuze voor een houten tuinpoort wellicht de beste optie. Je kunt bij veel verkooppunten kiezen uit tuinpoorten van verschillende soorten hout, bijvoorbeeld hardhout (dit hout rot minder snel en verkleurt niet) en geïmpregneerd hout. Het laatste type hout is behandeld met een speciale zoutoplossing. Een tuinpoort van dit type hout gaat minder lang mee, maar is wel goedkoper.

Als je op zoek bent naar een steviger type tuinpoort, kun je kiezen voor een metalen constructie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit poorten die zijn gemaakt van ijzer of aluminium. Ondanks het feit dat staal wordt geassocieerd met degelijkheid en vaak als saai wordt bestempeld, worden er zeer sierlijke metalen tuinpoorten gemaakt. Zo is er voor iedere tuin een perfecte tuinpoort.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten