Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Hekwerk staanders

De kwaliteit van het hekwerk is grotendeels afhankelijk van de gebruikte staanders. Zijn deze niet netjes en solide geplaatst, dan zal het gehele hekwerk aan stevigheid verliezen.

Hout, composiet, beton of metalen staanders

Je kan materialen onderling best mixen. Zo is het mogelijk om een houten schutting met betonnen pilaren te combineren. Of houten palen met een gaashekwerk. Composiet is een soort kunststof, die zowel de uitstraling van hout kan hebben, als van metaal. Veel mensen vinden het echter het mooist als je in een afrastering, hekwerk staanders gebruikt van hetzelfde materiaal als de rest van het hek. Zo houd je uniformiteit in het hek, waardoor het een stuk rustiger oogt. Tussenpalen zijn in verschillende kleuren te krijgen, zodat ze wat minder opvallend zijn in de omgeving.

Bevestiging

Het plaatsen van de staanders van een hekwerk moet heel secuur gebeuren. De palen moeten op de juiste afstand van elkaar staan, op gelijke hoogte en volledig verticaal. Afhankelijk van het type ondergrond waarin de palen moeten komen te staan, zijn er verschillende manieren om de staanders te plaatsen. Als de omheining op een zachte ondergrond komt te staan, kun je de staanders vaak gewoon de grond in slaan.

Een losse grond laat palen eerder scheef zakken dan een vastere zandgrond. Je kan de staanders ook in beton laten storten, of de ondergrond voorboren, zodat je een sterke afrastering krijgt. De staanders moeten voorzien zijn van goede roestvrijstalen bevestigingsmechanismen, om ervoor te zorgen dat de gekozen tussenmatten goed vastgemaakt kunnen worden. Het is normaal gesproken een klus die je gemakkelijk zelf kunt doen, maar het laten monteren van een hekwerk geeft je gegarandeerd het gewenste resultaat.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten