Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Speelveld hek

Alle kinderen in de wijk moeten toegang hebben tot sport en spel. Daarom heeft elke wijk sport en speelveldjes in de vorm van basketbalpleintjes, trapveldjes en speeltuinen. Een goed gebruik van de speelvelden zorgt voor een betere gezondheid van de kinderen en voor gezelligheid voor omwonenden. Veel ouders spreken elkaar bij deze speelveldjes en senioren kijken graag naar beweging in de buurt. Maar we moeten er ook voor zorgen dat de terreinen veilig zijn, zowel voor de kinderen, als voor het omringend verkeer. Daarom kan het slim zijn om een speelveld hek te plaatsen.

Geluidsabsorberend en hufter-proof hek

Er zijn staafmathekwerken te koop die uitermate geschikt zijn voor het omheinen van speelveldjes. Het speciale speelveld hek is moeilijk kapot te krijgen, waardoor het zeer lang onderhoudsvrij is. Het verschil met een standaard hek, is dat de speciale afrasteringen voor speelvelden afgewerkt zijn met rubberen elementen. Deze elementen aan de staanders absorberen het geluid van bijvoorbeeld kaatsende ballen tegen het hek. Daardoor is dit niet langer hinderlijk voor de omstanders. Het geluid wordt binnen tien meter gereduceerd tot het geluidsvolume van een gesprek.

gaashekwerk sportveld

Opties in de uitvoering

Voor de stevigheid worden de hekken meestal gemaakt in dubbelstaafmat model. Enkelstaafmat kan ook, maar is minder stevig en ook minder mooi. Een spijlenhek is niet zo geschikt, omdat het risico bestaat dat kinderen klem komen te zitten met hun hoofd of been. Er zijn verschillende type poortjes beschikbaar. Denk dan aan ballenpoortjes, enkele of dubbele poorten en loopsluizen. Het is zelfs mogelijk om voetbalgoaltjes in het hekwerk te integreren. Daardoor zullen deze ook niet kapot gemaakt worden.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten