Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Sierpoort

De uitstraling van je huis is voor een groot deel afhankelijk van je tuin en de omgeving rond je huis. De omheining is het eerste wat bezoekers zien, dus het is fijn om je huis een mooi aanzicht te geven met een mooie poort. Het installeren van een sierpoort is het halve werk. Een sierpoort geeft je huis een klassieke indruk. De metalen constructies zijn hier bewust voor ontworpen. Er zijn meerdere typen sierpoorten die je huis net dat extra beetje stijl en klasse geven.

Looppoort, draaipoort of schuifpoort: sierlijk is het allemaal

Je hoeft niet bang te zijn dat het type sierpoort niet bij je tuin past, je hebt namelijk de keuze uit 3 soorten poorten.

  • De looppoort is een klein type poort, om en nabij de 100 centimeter in de breedte. Deze poort is alleen geschikt voor voetgangers.
  • Een draaipoort bevat 1 of 2 deuren. Deze deuren slaan open. De draaipoort is een groter type poort, waardoor er bijvoorbeeld ook auto’s door naar binnen kunnen rijden.
  • De draaipoort lijkt veel op de schuifpoort, waarbij de deuren naar de buitenkant openschuiven.

Een houdbaar en duurzaam product

Het produceren van een sierpoort is een precaire operatie. Dit komt omdat het een product is dat geacht wordt lang mee te gaan. Omdat de poorten in de regel van metaal zijn, bestaat er het risico dat er roestvorming optreedt. Bij het maken van de poort worden er een aantal technieken toegepast waardoor dit wordt voorkomen, zodat de sierpoort een duurzaam product is.

Om roestvorming te voorkomen wordt de sierpoort bij de productie verzinkt en gecoat. De coating bestaat uit een soort poeder wat in een verflaag verandert (vaak groen- of zwartkleurig, maar op verzoek kan er ook een andere kleur aan de poort gegeven worden). Nadat dit gebeurd is en de poort in een oven is gebakken, zit de verf aan het metaal vastgehecht.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten