Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Schutting

Bij een nette aankleding van je tuin, hoort ook een goed verzorgde erfafscheiding. Er zijn tal van manieren om dit voor elkaar te krijgen. Vaak gaat het plaatsen van een afscheiding in samenspraak met de buren. De schutting moet aan beide kanten mooi zijn.

Opties voor een goede afbakening zijn een haag van planten, een houten schutting, al dan niet afgewerkt met betonnen pilaren, een kunststof schutting of een hekwerk. Bedenk en bespreek vooraf goed wat je voor ogen hebben met de tuinafscheiding.

Houten tuinschermen of een trellis

houten schutting groen Als je kiest voor hout, zal je merken dat het merendeel van de tuinschermen geïmpregneerd zijn. Dat maakt ze onderhoudsvriendelijker. Er zijn houten afscheidingswanden die volledig recht zijn, of juist meer glooiend. Je hebt de keuze uit houten tussenpalen of betonnen pilaren.

Ook de patronen van het houtwerk wisselen. Houd je meer van openheid, dan kan je kiezen voor een trellis. Een trellis is een houten afscheiding met mazen. Deze kunnen vierkant zijn, maar ook ruitvormig. Een combinatie van een trellis met een houten tuinscherm behoort ook tot de mogelijkheden. Je kan alle kanten op.

Metalen hekwerken

Als veiligheid belangrijk is kun je er ook voor kiezen om een hekwerk te plaatsen als schutting. Hekwerken zijn over het algemeen transparant, maar zijn steviger en moeilijker te beklimmen dan de gemiddelde houten tuinschermen. Door de hekwerken te laten begroeien of af te dichten met folie of klimop, krijg je alsnog een dichte schutting.

Door offertes te laten opstellen voor de verschillende schuttingen, kan je een gedegen keuze maken in welke schutting je precies wilt hebben. Bedenk vooraf goed of je de schutting wil laten plaatsen, of dat je de montage in eigen beheer doet. Dat kan je veel schelen in prijs.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten