Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Pluimveenet

Kippen, kalkoenen, ganzen en ander pluimvee gedijen goed in de buitenlucht. Maar je wilt ze niet los in je tuin hebben, omdat ze niet weg mogen lopen natuurlijk. Met een pluimveenet maak je eenvoudig een buitenren. Deze ren is eenvoudig weg te halen of te verplaatsen. Door de ren regelmatig te verplaatsen, kan de grond herstellen van de schade die het pluimvee heeft aangericht.

Ren opzetten

Een pluimveenet is vaak gemaakt van opvallend gekleurd kunststofdraad. Deze is in elkaar geknoopt zodat er mazen ontstaan. Door de knopen thermisch te lassen, zullen deze niet verplaatsen, waardoor de mazen goed in model blijven. Het gaas zit op een rol, die je eenvoudig af kunt rollen.

Bij een lengte van 50 meter gaasnet heb je ongeveer 15-20 paaltjes nodig om het hek er omheen te spannen. De paaltjes weef je op gelijke afstand verticaal door het net heen en sla je vervolgens in de grond. Pluimvee is niet geneigd om door afrasteringen heen te willen, dus het net hoeft niet zo heel stevig te zijn. Gemiddeld kost een afrastering van kunststof draad tussen de €125 euro en €150 euro per 50 meter.

Knaagdieren en kleine grazers

Als je een ren wilt maken voor knaagdieren of kleine grazers, dan is een pluimveenet niet sterk genoeg. Knaagdieren gaan zeker uitproberen hoe sterk het net is, of zullen door de mazen glippen. Kleine grazers zoals geitjes zijn gewend om te springen en ergens tegenaan te gaan staan. Zij hebben dus een veel stevigere omheining nodig.

Daarom zie je als goedkopere variant vaak een elektrische afrastering, of een afzetting met kastanjepalen om het natuurlijk te houden. Verzinkte hekken kunnen daarnaast leiden tot een zinkvergiftiging, en geplastificeerde hekken zijn ook schadelijk voor de gezondheid van dieren, omdat ze het plastic eraf knagen en opeten. Denk daarom goed na voordat je kiest voor een bepaald hekwerk.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten