Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Plantsoen hekwerken

Op straat, bij pleintjes, langs fietspaden en in speeltuintjes kom je ze tegen: plantsoen hekwerken. Ze kunnen echter ook gebruikt worden voor privégebruik. Omdat ze oorspronkelijk bedoeld zijn om fietsers en voetgangers te laten weten waar ze wel en niet mogen lopen en om tevens te voorkomen dat ze hier komen, kan het ook helpen om mensen uit je tuin te houden.

Met een plantsoen hekwerk kun je bijvoorbeeld je eigen perkjes creëren en gebieden van je tuin afzetten. Dit hoeft niet ten koste te gaan van de schoonheid van je tuin. Je kunt de hekwerken immers zelf een kleur (laten) geven en je bent vrij om het formaat te kiezen. Over het algemeen zijn plantsoen hekwerken niet heel groot en lomp, waardoor ze vrij subtiel in je tuin verwerkt kunnen worden. Met een plantsoen hekwerk heb je dus functionaliteit en schoonheid in één.

Behandeling en houdbaarheid

Net als andere hekwerken die in tuinen worden geplaatst, zijn plantsoen hekwerken over het algemeen niet moeilijk te onderhouden. De hekwerken bevatten een coating, waardoor het bestand is tegen regen en andere weersinvloeden. Het maakt het oppervlak glad waardoor regen afdruipt nadat het is tegengehouden.

Het is dan ook niet moeilijk om de hekwerken schoon te houden. Omdat het bescherming biedt tegen weersinvloeden, en gemaakt is van stevig metaal, gaat het hekwerk tevens lang mee. Het is dan ook een duurzame keuze. Een filosofie die past bij het natuurlijke karakter van het hekwerk en je tuin.

Niet alleen voor thuis

Een plantsoen hekwerk is niet alleen geschikt voor in een tuin rond je huis. Het wordt, naast publieke ruimtes, tevens gebruikt op bedrijventerreinen. Ook daar zijn immers plekken (bijvoorbeeld op plaatsen waar bomen zijn geplant) waar je liever geen mensen over of langs ziet banjeren. Dus als je nog een mooi doch bescheiden hekwerk zoekt, dan is dit wellicht de beste optie.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten