Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Paalwaterpas

Als je zelf een hekwerk wilt plaatsen, is het noodzakelijk dat zowel de hoekpalen als de tussenpalen volledig waterpas staan. Zeker als je werkt met bovenbuizen, draadmatten of houten planken, kun je niet smokkelen met scheve palen. Gelukkig kun je met een paalwaterpas zeer nauwkeurig de stand van je paal bepalen, zodat je voordat je de tussenschotten gaat plaatsen zeker weet dat alles kaarsrecht staat. Een paalwaterpas wordt ook wel schuttingwaterpas of stelwaterpas genoemd.

Werking van deze waterpas

De paalwaterpas kan zowel horizontaal als verticaal meten of je paal waterpas staat. Doordat de waterpas traploos verstelbaar is en aan de betreffende paal bevestigd kan worden, heb je beide handen vrij om de paal te stellen. Dit scheelt handenvol tijd. Sommige waterpassen werken met een elastische band, anderen met magneten. Dit laatste is bij een houten paal natuurlijk niet handig.

Horizontale bedrading aanbrengen

Bij sommige hekwerken en afzettingen worden meerdere horizontale draden gespannen, waartegen hekpanelen geplaatst worden. Denk daarbij aan de gazen matten die aan horizontale steundraden bevestigd worden. Het is van groot belang dat deze draden dus strak gespannen zijn en volledig horizontaal lopen. Als je zeker weet dat je verticale palen waterpas staan, is het een stuk makkelijker om dit voor elkaar te krijgen. De paalwaterpas, of stelwaterpas komt ook bij het afstellen van de horizontale bedrading goed van pas.

Waterpas kopen

Als je een paalwaterpas moet aanschaffen, bedenk dan vooraf of je houten of metalen palen wilt plaatsen en of je het prettig vindt om je handen vrij te hebben en tegelijkertijd het gereedschap te kunnen raadplegen. Dit is belangrijk bij de keuze van bevestiging, elastiek of magneet. De goedkoopste waterpas kost €2,50 euro, een digitale waterpas koop je vanaf €25 euro en laserliners zijn er vanaf ongeveer €50 euro tot ruim over €100 euro.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten