Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Maaswijdte

De maaswijdte bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van je hekwerk. Het gaat hier om een technische term die wordt gebruikt om aan te geven hoeveel gaten er in een oppervlak zitten. In het geval van een hekwerk geeft het aan hoeveel ruimte er tussen de spijlen, of in het gaas zit. Dit is per hekwerk verschillend, je kunt bij de aanschaf van een hekwerk zelf bepalen wat voor maaswijdte je product heeft.

Een ruimtelijk idee

Omdat je door gaaswerk heen kunt kijken, kan dit het terrein een ruimtelijker idee geven. Hierbij is de keuze voor de maaswijdte zeer relevant. Omdat je in veel gevallen graag ziet wat er op het stuk grond gebeurt, en omdat je wilt kunnen genieten van de vrije natuur, is het goed voor te stellen dat je voor een ruime maaswijdte kiest.

Hetzelfde geldt voor een hekwerk dat is bedoeld om een tuin te versieren. Je wilt in een dergelijk geval wel tussen de spijlen en/of ander metaal van het hekwerk door kunnen kijken, omdat je je hekwerk afstemt op de stijl van de tuin. De combinatie van een hekwerk en een tuin vormen zo een coherent geheel.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten