Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Houten poorten

Voor een vriendelijke, warme uitstraling van jouw oprit of tuin, zijn houten poorten zeer geschikt. Hout is een natuurproduct wat in verschillende hardheden te verkrijgen is. Vurenhout, essenhout en lindenhout zijn niet geschikt om als schutting of poort te gebruiken. De levensduur is, ondanks eventuele bewerking, te kort voor de investering die je moet doen. Notenhout is de goedkoopste optie die gematigd geschikt is om in je tuin te gebruiken. Eiken, kastanje en tropisch hardhout zijn de beste houtsoorten voor een tuinpoort, zeker als het hout direct in de grond geplaatst wordt.

Modellen

Grofweg gezien zijn er 3 soorten poorten:

  1. De smalste onder de houten poorten is een looppoort. Een looppoort is niet breed genoeg om een auto doorheen te laten, deze zijn tussen de 1 en 1,5 meter breed. De hoogte is optioneel. Deze poorten zijn vaak voorzien van een eenvoudig slot.
  2. Draaipoorten hebben een of twee openslaande deuren. Ze zijn daardoor geschikt voor het doorlaten van grotere voertuigen, zoals brede motoren, auto’s en aanhangers. Doordat de deuren naar voren of achteren open slaan, heb je voldoende vrije ruimte nodig om de deuren volledig te kunnen openen.
  3. Schuifpoorten hebben als voordeel dat ze naar voren of achteren veel minder ruimte nodig hebben. De schuifpoort moet natuurlijk wel weggeschoven kunnen worden in een ruimte naast de poort.

Onderhoud

Geïmpregneerd hout en tropische houtsoorten vragen voor de levensduur niet zoveel onderhoud. Puur voor het oog is dat een ander verhaal. Hout heeft de eigenschap te vergrijzen als het lang blootgesteld wordt aan zonlicht en regen. Dit is niet schadelijk voor het hout, maar het ziet er minder mooi uit. Je kan ervoor kiezen de houten poorten regelmatig met olie te behandelen. Verven is ook een optie. Dit zijn processen die je regelmatig zal moeten herhalen, om de natuurlijke look van je omheining te behouden. Wil je dat niet? Kies dan voor een poort van kunststof of metaal.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten