Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Hekwerkpalen

Er zijn verschillende typen hekwerken te koop om een tuinafscheiding te maken, of je terrein te omheinen met een stevig hek. Elk hek heeft een eigen model en materiaal voor de tussenpalen. Een houten schutting wordt vaak opgezet met houten palen. Om de stevigheid van de afzetting te vergroten, kun je ook kiezen voor betonnen pilaren tussen de tuinschotten. Een ijzeren hekwerk heeft over het algemeen ijzeren hekwerkpalen. De keuze die je hier hebt is die tussen ronde of vierkante palen.

Houten palen

Palen van tropisch hardhout zijn het minst onderhevig aan rotting door weersomstandigheden. Tropisch hardhout is helaas erg duur. Een goed alternatief voor houten palen zijn hekwerkpalen van kastanjehout of eikenhout. Kastanjehout wordt meestal uit Frankrijk of Engeland geïmporteerd. Eikenhouten palen komen meestal uit Vlaanderen en zijn op duurzame wijze gekapt. Je kan kiezen voor strakke houten palen, maar ook meer de natuurlijke look behouden door bijvoorbeeld de schors te laten zitten, of meer de natuurlijke vorm te behouden.

Composiet en metaal

Wil je liever een wat minder bewerkelijke afscheiding? Kies dan voor hekwerkpalen van bijvoorbeeld composiet of metaal. Composiet is kunststof die in verschillende uitvoeringen te krijgen is. Composiet kan een houten look hebben, maar ook een metalen look. Het is vaak goedkoper in aanschaf en lichter in het plaatsen.

Metalen tussenpalen kunnen van roestvrij staal zijn, van aluminium of gegalvaniseerd, gecoat of geplastificeerd ijzer. De bevestiging van de tussenschotten of matten moet correct gebeuren om een stevig geheel te krijgen. Zorg daarom altijd dat je de juiste materialen en bevestigingsbeugels hebt. Ben je niet zeker van je eigen kwaliteiten, dan is het slim om je hekwerk of tuinafscheiding te laten plaatsen door een professional. Dat is vaak een eenmalige investering, waarna je voor lange tijd verzekerd bent van een mooi en stevig hek.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten