Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Gaashekwerk met klimop

Een gaashekwerk is erg geschikt voor het minder toegankelijk maken van je tuin. Maar een hek van gaas biedt weinig privacy. Dat is op te lossen door het gaashekwerk met klimop te laten begroeien, of met rieten matten of door folie te laten doorvlechten.

Begroeiing met klimop

Om een zachte, vriendelijke uitstraling te krijgen in je tuin, kun je je gaashekwerk met klimop laten begroeien. Klimop is winterhard en blijft dus lange tijd goed, het nodigt vogels uit om in je tuin te komen nestelen en de bloemen trekken tal van vlinders aan. Een klimop blijft het gehele jaar door groen, kan ook in de schaduw groeien en vergt weinig onderhoud. Het nadeel van klimop is echter dat je er flink allergisch voor kan zijn.

klimop

Andere planten

Ben je allergisch voor klimop, dan zijn er nog voldoende andere opties om je hek mee te laten begroeien. Denk hierbij aan een bruidsluier, een Kamperfoelie, een Wingerd of een Clematis. De Clematis geeft erg mooie bloemen in het voorjaar en de zomer. Een vuurdoorn geeft een schitterend effect en is ook een aantrekker voor vogels in allerlei soorten en maten. Een haag van heesters of coniferen kan ook erg mooi zijn.

Tuincentra geven advies

Heb je zelf geen groene vingers, maar wil je je gaashekwerk met klimop of andere planten laten begroeien, neem dan een tuincentrum in de arm om je te adviseren welke planten geschikt zijn en hoe je ze moet plaatsen. En als je het echt niet meer zelf weet, schakel je een tuinman in. Klimplanten hebben nogal de neiging om alles te overwoekeren, onderhoud is dus erg belangrijk.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten