Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Dranghekken

Dranghekken worden gebuikt om mensen letterlijk in goede banen te leiden of verkeer tegen te houden. Bij grote evenementen, zoals voetbalwedstrijden, weekmarkten, marathons en tal van andere bijeenkomsten worden hekken ingezet om te zorgen dat er geen ongeregeldheden ontstaan. Afscheidingshekken zijn te koop, maar je kan ook een dranghek huren. Heb je eenmalig een aantal hekken nodig, is het logisch om een hek te huren, maar wil je ze vaker inzetten, dan is het de overweging waard om ze aan te schaffen. Houd bij het opvragen van offertes in de gaten of er een minimale afname vereist is.

dranghek

Verzinkte dranghekken

Verzinkte afscheidingshekken zijn niet zo zwaar in gewicht en zeer eenvoudig te monteren. Je kunt de hekken in elkaar schuiven, waarna de scharnieren zichzelf als het ware vergrendelen. Daardoor zijn ze voor publiek moeilijker open te maken of te verschuiven, wat het geheel tot een degelijke afscheiding maakt. De meeste dranghekken hebben een breedte van 2,5 meter, met 19 spijlen. Dit maakt de hekken kind- en diervriendelijk. Voor reclamedoeleinden is het mogelijk de hekken met borden te bekleden, of afdekhoezen te kopen waar je reclame op kan laten drukken.

Verkeershek met staanders

In verkeerssituaties kan het ook verstandig zijn om verkeershekken in te zetten in plaats van dranghekken. De verkeershekken zijn rood/wit gekleurd of hebben in ieder geval een rood/witte sticker over de breedte. Ze zijn met een A-vormige voet neer te zetten. Door de kleurstelling vallen ze vaak goed op. Dit maakt de afzetting een stuk veiliger. Er zijn ook rood/witte vouwhekken te koop en te huur. Deze kun je bijvoorbeeld om een put heen situeren, waardoor de kans op ongelukken veel kleiner wordt. Een ander veelgebruikte optie is een harmonicahek met staanders. Dit is slechts een visuele afscheiding. Een opdringende menigte wordt door een harmonicahek niet tegengehouden, maar slechts licht gehinderd.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten