Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Detectiesystemen

Inbrekers worden steeds inventiever. Ze durven steeds meer, ook als ze niet zeker weten of er eigenlijk een goede buit te halen valt. Daarom gaan steeds meer particulieren informeren naar een effectieve tuinbeveiliging. Denk daarbij aan hekwerken in allerlei soorten, maten en prijzen. Maar voor mensen die echt een slechte ervaring hebben gehad in het verleden, bestaat ook de mogelijkheid om detectiesystemen te laten plaatsen op het terrein.

Cameradetectie

Er zijn meerdere typen detectiesystemen. Als eerste kun je denken aan een simpel camerasysteem dat je ophangt op strategische plekken in je tuin. Beelden van deze camera’s worden direct naar je computer verzonden en opgeslagen in de cloud. Hierdoor kun je beelden enige tijd bewaren, zonder dat het geheugen van je computer volloopt. Meer ingewikkeldere detectiesystemen zijn een infrarood- of laser detectiesysteem. Ieder mens geeft warmte af dat door een infrarood/laser camera waarneembaar is. Er wordt een signaal naar de verantwoordelijke verzonden, zodat deze actie kan ondernemen.

Hekdetectie en gronddetectie

Je kan ook kiezen voor een hekdetectie of gronddetectie. Daarbij wordt er een signaal gestuurd op het moment dat het hek aangeraakt wordt, of de grond betreden. Dit zijn zeer gevoelige systemen, maar doordat ze grotendeel ondergronds worden aangelegd, zijn ze dus betrouwbaar. Ze zijn zeer moeilijk te traceren en te omzeilen door kwaadwillenden. Het is vaak ook niet mogelijk om draden door te knippen, omdat die weggewerkt zijn.

Als je een contract afsluit met een bedrijf dat gespecialiseerd is in beveiliging, kun je ook afspreken dat er regelmatig een beveiliger door je straat rijdt om je huis en tuin extra te controleren. Zeker in vakantieperioden is dat aan te raden. Omdat elk digitaal systeem te frauderen is, blijft detectie en beveiliging sterk in ontwikkeling. Er wordt altijd gezocht naar nieuwe en betere alternatieven.

 

Offertes voor beveiligingsystemen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs