Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hekwerkwijzer.be Onafhankelijk advies over hekwerken!
Hekwerkwijzer.be

Afrastering

Geen meter grond is onbeschermd met een degelijke afrastering. In veel gevallen is het zeer duur en tijdrovend om een omheining te plaatsen, omdat het een groot stuk grond moet omsluiten. Bijvoorbeeld als het gaat om een grote tuin of een stuk weiland. Toch is het vaak wel wenselijk om het stuk grond af te sluiten, bijvoorbeeld omdat er dieren grazen die niet weg mogen lopen. In een dergelijke situatie is een afrastering een goede optie.

omheining kleinvee

Stem je afrastering af op het oppervlak

Een afrastering is niet helemaal hetzelfde als een hekwerk. Een hekwerk is over het algemeen hoger dan een afrastering. De afrastering is nog wel hoog genoeg om bijvoorbeeld een kudde schapen bij elkaar te houden. Afhankelijk van de functie die de afrastering moet bekleden en de eigenschappen die deze moet hebben om deze functie te kunnen bekleden, kun je kiezen uit 3 soorten afrastering.

  1. Het eerste soort is de gaasafrastering. Dit is een goedkoop type omheining, omdat het is gemaakt van metaaldraden die relatief eenvoudig tot een raamwerk gevouwen en/of gelast kunnen worden. Met gaasafrastering kun je kleinvee binnen de omheining houden. Het populairste soort afrastering is dubbelstaafmat afrastering. Dit type afrastering zie je tevens vaak op openbare plekken als parken en speeltuintjes. Het is zo populair omdat het niet lelijk is om te zien, maar wel relatief stevig is. Dit maakt het multifunctioneel.
  2. Plantsoenafrastering is een soort afrastering dat niet bedoeld is om een gebied volledig af te sluiten. Het zijn lage, stalen constructies die worden gebruikt om voetgangerspaden af te bakenen of om ervoor te zorgen dat parkeervakken niet worden overschreden.
  3. Het laatste type is erop gericht dat het mooi staat in een tuin of plantsoen. Het gaat hier om houten afrasteringen. Het hout heeft een rustieke, natuurlijke uitstraling die goed past bij een mooie omgeving.

 

Offertes voor tuinomheiningen ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten